SPORT24 aug '14 20:15

Kater voor Nederlandse ploegen in Vuelta

Auteur: ANP Nieuws

SAN FERNANDO (ANP) - De Nederlandse ploegen Giant-Shimano en Belkin gingen zondag in de tweede etappe van de Vuelta voor de winst, maar zagen de Franse sprinter Nacer Bouhanni er met de ritzege vandoor gaan.

Ramon Sinkeldam. ANP
Ramon Sinkeldam. ANP

John Degenkolb kwam namens Giant-Shimano nog wel dichtbij, maar de Duitser moest genoegen nemen met de tweede plaats. Moreno Hofland, de troef van Belkin, werd negende. ,,In de finale verloor een renner voor me zijn pedaal, dus moest ik een kleine opening dichten en had daardoor niet voldoende over'', verklaarde Hofland.

Die renner waar hij op doelde, was Ramon Sinkeldam. De Giant-renner moest de sprint aantrekken voor Degenkolb, maar kwam daar niet aan toe. ,,Op 800 meter voor de finish reed iemand tegen me aan, ik kon ternauwernood op mijn fiets blijven zitten. Ik raakte wel achterop en kon John daardoor niet helpen.'' Degenkolb baalde van de gemiste kans op dagsucces in de Vuelta. ,,We wilden te vroeg op kop komen, daardoor misten we kracht toen het er echt om ging. Ik miste bovendien Ramon op het laatste stuk.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen