SPORT22 jul '14 17:19Aangepast op 22 jul '14 18:06

Rogers wint 16e rit Tour

Auteur: ANP Nieuws

BAGNÈRES-DE-LUCHON (ANP) - Michael Rogers heeft dinsdag de 16e etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen.

Archieffoto EPA
Archieffoto EPA

Het was de eerste van drie Pyreneeënritten, van Carcassonne naar Bagnères-de-Luchon. De Australiër van Tinkoff-Saxo maakte deel uit van een vluchtgroep die de hele dag voorop reed. In de slotfase soleerde hij naar de streep.

Op een kleine 10 seconden sprintte de Fransman Thomas Voeckler naar de tweede plaats, net voor de Wit-Rus Vasil Kirijenka. Tom-Jelte Slagter was de beste Nederlander: negende. De Italiaan Vincenzo Nibali zag zijn leidende positie in het algemeen klassement niet in gevaar komen. Hij kwam tussen de concurrenten op ruim 8,5 minuten van de ritwinnaar binnen. Laurens ten Dam zat daar ruim een minuut achter en passeerde de achter hem gefinishte Bauke Mollema in het klassement. Ten Dam is nu de nummer 8 op 11.12 van Nibali, die in de Spanjaard Alejandro Valverde op 4.37 nog steeds zijn naaste belager heeft. Mollema zakte naar de tiende plaats.

Rogers won dit jaar twee ritten in de Ronde van Italië, kort nadat hij was teruggekeerd van een schorsing. De internationale wielrenunie UCI sprak hem alsnog vrij omdat de aangetroffen sporen van het verboden middel clenbuterol vermoedelijk via besmet vlees in zijn lichaam waren beland.

De Fransman Romain Bardet en de Amerikaan Tejay van Garderen verloren terrein. Bardet was de nummer 3 in het klassement, maar zag zijn landgenoten Thibaut Pinot en Jean-Christophe Peraud hem passeren. Van Garderen zakte van 5 naar 6.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen