SPORT24 okt '14 21:53Aangepast op 24 okt '14 22:12

Nadal mist Tour Finals in Londen

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Rafal Nadal heeft zich afgemeld voor de ATP World Tour Finals in Londen, het eindejaarstoernooi in november, waar de beste acht tennissers van de wereld elkaar treffen.

EPA
EPA

De Spanjaard voert zijn blindedarmontsteking aan als reden.

Nadal heeft al enkele weken last van de ontsteking, maar hij bleef stug doorspelen door antibiotica te slikken. Hij nam vrijdag na zijn nederlaag in het toernooi van Basel tegen de 17-jarige Kroaat Borna Coric het besluit om zich nu toch te laten opereren op 3 november. ,,Ik zal dus niet spelen in Londen'', zei hij. ,,Ik wil toernooien winnen, maar daartoe ben ik momenteel niet in staat'', aldus de 14-voudig grandslamwinnaar, de huidige nummer 3 van de wereld.

Nadal had eerder op de dag al laten weten dat hij ook niet zal tennissen in de Masters van Parijs, het toernooi dat maandag begint. Het eindejaarstoernooi van de ATP-tour in Londen begint op 9 november. Hoezeer de antibiotica uitgewerkt waren bij de 28-jarige Spanjaard, bleek vrijdag tegen de jonge Coric. De Kroaat versloeg Nadal in twee sets: 6-2 7-6 (4).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen