SPORT25 apr '14 07:27Aangepast op 25 apr '14 08:40

Tweede plaats voor Phelps op 100 vlinder

Auteur: ANP Nieuws

PHOENIX (ANP) - Michael Phelps heeft bij zijn eerste finale sinds de Olympische Spelen van 2012 in Londen meteen weer een podiumplaats op de 100 meter vlinderslag behaald.

EPA
EPA

Het Amerikaanse zwemwonder moest bij de Grand Prix in Mesa met een tijd van 52,13 alleen zijn landgenoot Ryan Lochte voor zich dulden. Lochte won in 51,93.

Phelps nam na de Spelen van 2012 afscheid, maar besloot onlangs zijn rentree te maken. Hij was tevreden over zijn eerste optreden. ,,Ik vind het nooit leuk om te verliezen, maar ik heb gedaan wat ik wilde. Ik wilde een tijd rond de 52 zwemmen. Buiten dat ik het slechtste keerpunt ooit heb gemaakt, heb ik het goed gedaan. Het was erg leuk. Ik kon ook niet meer wachten om het water in te kunnen. Ik wilde zo graag deze eerste finale weer zwemmen.''

Lochte is blij met de terugkeer van Phelps. Hij onthulde ook te hebben gedacht aan stoppen, maar de terugkeer van Phelps geeft hem een nieuwe impuls. ,,We halen het beste in elkaar naar boven. Ik had deze tijd denk ik niet gezwommen als Phelps er niet bij was geweest'', zei Lochte, die op de weg terug is na een knieblessure.

Phelps kwalificeerde zich met zijn tijd voor de nationale kampioenschappen, waar hij zich kan plaatsen voor de wereldtitelstrijd van volgend jaar. Dit toernooi geldt als belangrijke graadmeter voor de Spelen van 2016 in Rio. ,,Tijdens de warming-up zag ik al dat het goed zat met hem'', keek zijn coach Bob Bowman terug. ,,Hij heeft zich nu gekwalificeerd. We gaan eens kijken wat deze weg ons verder nog gaat brengen.''

Gerelateerde artikelen