SPORT13 aug '14 14:59

Droom Orange Cycling Team komt uit

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - Het Orange Cycling Team maakt volgend seizoen zijn opwachting als Procontinentale ploeg in het profwielerpeloton.

ANP
ANP

De formatie onder leiding van de oud-beroepsrenners Erik Breukink, Michael Boogerd en Jean-Paul van Poppel, heeft Roompot Vakanties als hoofdsponsor weten te strikken voor twee jaar, met optie op een derde jaar. Met de overeenkomst tussen beide partijen is een bedrag gemoeid van 2 miljoen euro voor deze periode.

Daarmee is de totale begroting van de nieuwe stal nog niet volledig afgedekt. ,,Maar we hebben goede hoop dat we in de komende maanden voldoende andere partners weten te vinden om de zaak sluitend te maken’’, vertelde Michael Zijlaard, die verantwoordelijk is voor het management. Hij hoopt per 1 januari 2015 met een budget van 3 miljoen euro aan de slag te kunnen gaan.

,,We zijn gelukkig dat we erin zijn geslaagd dit project van de grond te krijgen. Hopelijk kunnen we in de toekomst uitgroeien tot een toonaangevende ploeg die drijft op passie, lef en aanvallend vermogen’’, aldus Zijlaard. ,,Tien maanden geleden had ik een idee dat ik met de anderen besprak in een cafeetje hier in Breda. Toen bleek dat we allemaal dezelfde droom koesterden: een eigen team beginnen waarin jonge Nederlandse talenten de kans zouden krijgen hun ideaal te verwezenlijken. Alleen, we moesten wel een partner vinden die ons daarbij financieel zou kunnen helpen. Dat is nu dankzij Roompot gelukt.’’

Streven

Voor de Zeeuwse onderneming, die 35 vakantieparken verspreid over voornamelijk Nederland in eigen beheer heeft, betekent het de eerste vorm van sportsponsoring in de geschiedenis van het vijftigjarige bedrijf. ,,Een compleet Nederlandse ploeg, dat past helemaal bij onze, oer-Hollandse signatuur’’, stelde Laura Ligthart van Roompot, dat ook in gesprek is geweest met het management van Team Belkin.

De nieuwe ploeg, die gistermiddag al een wildcard ontving voor de Eneco Tour 2015, biedt plaats aan 18 tot 20 Nederlandse coureurs, waarbij wordt gestreefd naar een mix van ervaren renners en jonge talenten die de kans krijgen hun droom te verwezenlijken. Erik Breukink: ,,Ik denk dat een derde van het team uit ervaren jongens moet bestaan en twee derde door de jongeren wordt gevormd.''

Michael Boogerd kijkt vooral uit naar de eerste zege voor de ploeg. ,,Vooropgesteld dat het me geweldig lijkt met renners te kunnen werken die er volle bak voor willen gaan, is winnen toch ook iets dat me aanspreekt. Maar wat ik toch ook hoop is dat we tijd krijgen om te groeien zodat we in staat zijn te laten zien waartoe we met z’n allen in staat zijn’’, zei de Hagenaar.

Gerelateerde artikelen