SPORT24 aug '14 15:41Aangepast op 24 aug '14 15:56

Ricciardo ook de beste in GP België

Auteur: ANP Nieuws

SPA-FRANCORCHAMPS (ANP) - Daniel Ricciardo heeft een kleine maand na zijn winst in Hongarije ook de Grote Prijs van België gewonnen.

EPA
EPA

De Australiër van Red Bull hield aan de finish van het circuit van Spa-Francorchamps net genoeg voorsprong over op Nico Rosberg uit Duitsland. De Fin Valtteri Bottas (Williams) eindigde op gepaste afstand als derde.

Het betekende voor Ricciardo zijn derde zege dit seizoen. Toch draaide het vooral om de interne strijd bij Mercedes tussen Rosberg en Lewis Hamilton, die deze race andermaal tot uiting kwam. De Duitse leider in het wereldkampioenschap en de Brit reden vanaf de start weg van het veld, maar kwamen met elkaar in botsing. Bij Rosberg brak daarbij een deel van de voorvleugel af, Hamilton hield er een lekke achterband aan over.

Ricciardo profiteerde dankbaar van die botsing tussen de twee voornaamste kandidaten voor de wereldtitel en bouwde snel een grote voorsprong op. Rosberg probeerde de schade beperkt te houden, dook zo snel mogelijk de pits in en zette met een nieuwe voorvleugel de inhaalrace in. Bijna slaagde de Duitser er nog in de race te winnen, maar ondanks zijn indrukwekkende jacht kwam hij uiteindelijk net tekort.

Hamilton, die in de GP van Duitsland liet zien eveneens over een machtige inhaalrace te beschikken, leek na de botsing weinig zin te hebben om de 44 rondes nog vol te maken. De Brit liet zijn lekke band vervangen, reed nog lang mee in de achterhoede, maar koos er vlak voor het einde voor om definitief de pits op te zoeken. Hamilton leek het daardoor voor lief te nemen dat zijn ploeggenoot Rosberg 18 punten uitliep in de strijd om het wereldkampioenschap.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen