SPORT13 sep '14 18:48Aangepast op 13 sep '14 19:40

Elmont pakt goud in Zagreb

Auteur: ANP Nieuws

ZAGREB (ANP) - Dex Elmont heeft goud veroverd in de Grand Prix van Zagreb.

EPA
EPA

De Nederlandse judoka was zaterdagavond in de categorie tot 73 kilogram ook te sterk voor André Alves. Hij versloeg de Portugees in de finale met een waza-ari. Op het WK in Tsjeljabinsk stelde de 30-jarige Elmont eind vorige maand teleur. De derde ronde was voor hem al het eindstation.

Elmont had het in Kroatië in de halve eindstrijd lastiger. De pupil van de Haarlemse coach Cor van der Geest kwam tegen Nicholas Delpopolo niet aan judoën toe. Hij won op straffen. De Amerikaan kreeg drie keer een shido, de Nederlandse favoriet één.

Eerder op de dag regende het in zijn partij tegen de Braziliaan Leandro Cunha ook al waarschuwingen, maar Elmont zag na ruim een halve minuut op de mat een actie al beloond met een yuko. Daarvoor had hij de Turk Bayram Ceylan (houdgreep) en de Tsjech Jakub Jecminek met een vol punt bedwongen.

Bij de vrouwen moest Jennifer Wichers (-63 kg) het bij één optreden laten. Ze had pech meteen Mia Hermansson te treffen in de eerste ronde. De Zweedse won met een waza-ari en stootte vervolgens in hoog tempo door naar de finale.

Gerelateerde artikelen