SPORT14 sep '14 18:29

Rossi kan eindelijk weer eens juichen

Auteur: ANP Nieuws

MISANO (ANP) - Valentino Rossi behaalde zondag een fraaie overwinning op zijn 'thuiscircuit' in Misano.

EPA
EPA

De 35-jarige veteraan profiteerde bij de Grote Prijs van San Marino optimaal van een valpartij van de Spaanse favoriet Marc Marquez en pakte voor het eerst sinds juni 2013 in Assen een overwinning in de MotoGP.

,,We wisten dat we een helpende hand nodig hadden als we wilden winnen''', doelde Rossi op de ongebruikelijke val van Marquez. ,,Het is geweldig dat het is gelukt. Het is zo mooi om hier terug te komen en mijn eerste overwinning van dit seizoen te halen voor dit publiek. Heel speciaal.''

Rossi, die vlak bij het circuit van Misano woont, domineerde lang in de belangrijkste klasse van de motorsport. Maar de zevenvoudig wereldkampioen werd de afgelopen jaren voorbijgestreefd door de 21-jarige Marquez. Hij liet zondag met zijn 81e zege echter zien dat hij nog altijd met de beste mee kan doen.

Marquez

Rossi nam na drie ronden de leiding en gaf deze niet meer af. Achter hem verloor Marquez in de 19e ronde de controle over zijn motor en ging onderuit. De Spanjaard stapte wel weer op, maar kon zich niet meer in de strijd om de podiumplaatsen mengen. Marquez eindigde als 15e maar bleef wel riant aan de leiding in de tussenstand om de wereldtitel. Achter Rossi werden de Spanjaarden Jorge Lorenzo en Dani Pedrosa tweede en derde.

In de Moto2 heerste de Spaanse rijder Esteve Rabat. Hij behaalde alweer de zevende overwinning van dit seizoen. Hij troefde op zijn Kalex de Fin Miko Kallio af. De Fransman Johann Zarco kwam als derde over de finish.

Alex Rins won zijn tweede wedstrijd op rij in de Moto3. De Honda-coureur hield zijn land- en teamgenoot Alex Marquez achter zich. De Australiër Jack Miller van KTM, de leider in de WK-stand, werd derde en zag daardoor zijn Spaanse concurrenten weer dichterbij komen. De Nederlanders konden zich niet onderscheiden: Bryan Schouten werd op zijn Mahindra 20e, Scott Deroue haalde op zijn Kalex-KTM de finish niet.

Gerelateerde artikelen