SPORT13 sep '14 17:50Aangepast op 13 sep '14 18:46

Tennissers op achterstand tegen Kroatië

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse tennissers zijn op de tweede dag van het Daviscupduel met Kroatië, met als inzet een plek in de wereldgroep, op achterstand gekomen: 1-2.

Archiefbeeld van Jean-Julien Rojer. EPA
Archiefbeeld van Jean-Julien Rojer. EPA

Robin Haase en Jean-Julien Rojer konden in het dubbelspel alleen in de tweede set indruk maken tegen Marin Cilic en Marin Draganja: 2-6 6-3 3-6 4-6.

Cruciaal waren de gemiste kansen halverwege de derde set. Rojer en Haase, die zoals verwacht de voorkeur kreeg boven Thiemo de Bakker, leken hun opleving van daarvoor door te trekken. De breakpoints voor 3-2 op de service van Cilic waren echter niet aan het duo besteed. De Kroaten redden zich uit de moeilijkheden en pakten meteen daarna de opslag van Rojer: 2-4.

Die teleurstelling dreunde te lang door. ,,Wel een game of zes'', zag ook teamcaptain Jan Siemerink. Hij kon nog wel tevreden vaststellen dat een achterstand van 0-3 in de vierde set, waarin Rojer mocht beginnen met serveren, niet meteen funest was. Nederland kwam terug tot 2-3. Het bracht geen vijfde set binnen bereik.

De beste twee

Na 2 uur en 25 minuten op de baan maakte US Open-winnaar Cilic met een uitstekende opslag het beslissende punt. Oranje moet nu zondag in de enkelspelen zien terug te komen op het gravel in het Ziggo Dome in Amsterdam. Wie dat moeten gaan doen, wilde Siemerink nog niet prijsgeven. ,,We moeten twee keer winnen, de beste twee zullen dus spelen.''

Hij noemde de nederlaag in het dubbelspel op Sport1 terecht. ,,Ze waren agressiever dan wij. Maar als je die break nu wel maakt... Er waren prachtige rally's te zien, maar we trokken er te weinig voordeel uit. We konden het niet afmaken. Dat was het verschil.''

Gerelateerde artikelen