SPORT27 jul '14 15:26

Van Gendt, Van Gorkom en Van der Biezen eruit

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - De wereldtitelstrijd BMX is voor Twan van Gendt, Raymon van der Biezen en Jelle van Gorkom uitgelopen op een grote deceptie.

Twan van Gendt. EPA
Twan van Gendt. EPA

De drie Nederlandse favorieten voor de titel werden zondag in Ahoy in Rotterdam al in de achtste finales uitgeschakeld. Van Gendt en Van Gorkum zaten samen met Ivo van der Putten in de eerste heat. De Nederlanders moesten bij de eerste vier eindigen om door te mogen, maar dat lukte niet.

In de andere heat ging het mis met Van Gorkum en Jordy van der Heijden. Ook Martijn Jaspers en Joris Harmsen redden het niet. De Britse titelverdediger Liam Phillips werd ook in de achtste finales uitgeschakeld.

De teleurstelling bij de Nederlanders was groot. ,,Ik had hier veel meer van verwacht'', baalde Van Gendt. ,,Mijn starts gingen weer goed en daar had ik juist veel vertrouwen van gekregen. Maar ik maak het hier niet waar. Bij de eerste bocht sprong ik veel te ver en toen kon ik geen kant meer op. Dat is heel teleurstellend.''

Ook Van der Biezen baalde enorm. ,,Ik heb hier zo lang naar toegeleefd, een WK in eigen land. Ik wilde alles uit de kast halen hier. Maar ik heb het niet waar kunnen maken. Ik probeerde nog van alles, maar het lukte niet. Dit is echt een heel grote tegenvaller.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen