SPORT13 aug '14 21:54Aangepast op 13 aug '14 22:15

Schippers: het moet nog binnendringen

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - Dafne Schippers is 64 jaar na Fanny Blankers-Koen de eerste Nederlandse atlete die de Europese titel heeft veroverd op de 100 meter, het koningsnummer van de atletiek.

EPA
EPA

,,Het moet nog bij me binnendringen, maar wat ben ik blij'', zei de kersverse kampioene na de race in het stadion Letzigrund van Zürich, met de rood-wit-blauwe vlag om de schouders. ,,Het was geen geweldige race, ik moest flink forceren op het laatste stuk, maar wat maakt het uit.''

Het lange wachten voor ze aan de beurt was in de finale vond ze vervelend. ,,Ik was klaar voor de warming-up, toen het stadion werd ontruimd vanwege die storm. Daarna nog 3 kwartier wachten, maar gelukkig ben ik dat gewend van de meerkamp'', zei de atlete, die vorig jaar brons won op de zevenkamp bij de WK in Moskou.

Natuurlijk had ze een nette race willen lopen in een toptijd, maar dat zat er niet in met de wind tegen op een natte baan. ,,Deze baan is hard en glad, dus dan is het nog uitkijken in de regen, maar ach, iedereen moet erop lopen. Mijn start was niet best en ik moest flink versnellen, maar ik heb het toch maar mooi geflikt. Ook heel mooi dat ik de opvolgster ben van Fanny Blankers-Koen, zo'n legende. Dit geeft energie voor de rest van het toernooi.''

Schippers komt in Zürich ook nog uit op de 200 meter en de 4x100 meter. Op de dubbele sprintafstand is ze eveneens favoriete voor de titel.

Gerelateerde artikelen