SPORT12 sep '14 20:59Aangepast op 12 sep '14 21:21

Zeven Nederlandse golfers door de schifting

Auteur: ANP Nieuws

ZANDVOORT (ANP) - Het KLM Open vervolgt zaterdag met een flink oranje tintje.

ANP
ANP

Zeven Nederlandse golfers kwamen vrijdag met succes door de schifting en haalden de zogeheten cut in het toernooi van de Europese Tour op de Kennemer in Zandvoort. Vorig jaar speelden slechts drie Nederlanders in het weekeinde.

Joost Luiten gaat op jacht naar titelprolongatie, Robert-Jan Derksen hoopt op een fraai afscheid en Daan Huizing mikt op een lekkere geldprijs. Laatstgenoemde golfer uit Soest is nog lang niet zeker van een speelkaart op de Europese Tour voor volgend jaar.

Reinier Saxton, Inder van Weerelt, Wil Besseling en amateur Jeroen Krietemeijer zijn ook nog te bewonderen in Nederlands grootse golftoernooi. Saxton, die zijn toernooien speelt op een laag profniveau in de Pro Golf Tour, was goed op dreef met een ronde van 67 slagen (-3). Van Weerelt noteerde 70 slagen. De oud-speler van de Europese Tour geeft tegenwoordig vooral les en is commentator bij Sport1.

Besseling, speler van de Challenge Tour, haalde na een ronde van 72 slagen nipt de cut. Dat gold ook voor Krietemeijer, de enige amateur die zich staande hield tussen de profs.

Gerelateerde artikelen