SPORT19 aug '14 14:06Aangepast op 19 aug '14 14:26

Giant met De Kort en Sinkeldam naar Vuelta

Auteur: ANP Nieuws

JEREZ DE LA FRONTERA (ANP) - Koen de Kort en Ramon Sinkeldam zijn de enige twee Nederlanders in de negenkoppige selectie van Giant-Shimano voor de Ronde van Spanje die zaterdag begint.

ANP
ANP

De Duitse sprinter John Degenkolb moet zorgen voor ritzeges, terwijl de Fransman Warren Barguil is afgevaardigd voor het algemeen klassement.

Degenkolb werd in de Tour de France twee keer tweede in een etappe, terwijl de 22-jarige Barguil vorig jaar twee ritten won in de Vuelta.

,,We gaan naar Spanje met twee hoofddoelen: Warren aan een goed resultaat in het klassement helpen en een etappe winnen met sprinter John Degenkolb, ook al zijn de etappes die daarvoor geschikt zijn dit jaar dun gezaaid en ver van elkaar verwijderd'', zegt de Franse ploegleider Christian Guiberteau. ,,Verder willen we Warren zich laten ontwikkelen als leider, terwijl we de andere jonge renners ervaring op laten doen met het rijden van een grote ronde, waar je 3 weken met z'n allen werkt aan één doel.''

Selectie Giant-Shimano: Warren Barguil (Fra), John Degenkolb (Dui), Koen de Kort (Ned), Ramon Sinkeldam (Ned), Nikias Arndt (Dui), Lawson Craddock (VSt), Johannes Fröhlinger (Dui), Chad Haga (VSt) en Tobias Ludvigsson (Zwe).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen