SPORT25 mei '14 17:48Aangepast op 25 mei '14 18:08

Aru klimt naar zege in Montecampione

Auteur: ANP Nieuws

MONTECAMPIONE (ANP) - Fabio Aru heeft zondag de 15e etappe in de Ronde van Italië gewonnen.

EPA
EPA

De Italiaanse wielrenner kwam als eerste over de finish in de rit van 225 kilometer naar Montecampione, met aankomst bergop. De 23-jarige Aru deed met zijn ritwinst bovendien goede zaken voor het klassement.

Achter Aru finishte de Colombiaan Fabio Duarte als tweede, vóór zijn landgenoot Nairo Quintana. Klassementsleider Rigoberto Uran finishte als vijfde, maar zette Cadel Evans, zijn naaste belager, wel op grotere achterstand. De Australiër kwam als tiende over de finish. Evans kwam in een groepje met onder anderen Wilco Kelderman over de finish.

De eerste 200 kilometer verliepen nagenoeg vlak, waarna het peloton flink omhoog moest naar de finishplaats. Op het vlakke gedeelte ontstond al snel een kopgroep van 12 renners, maar die werden op de slotklim van de eerste categorie één voor één ingelopen. Aru sprong in de slotkilometers samen met Uran weg uit de groep met klassementsrenners en liet op 2 kilometer van de finish iedereen achter zich.

De Italiaan klom door zijn zege in het klassement van de zevende naar de vierde plek. Hij passeerde onder anderen Kelderman, die van de vijfde naar de zevende plek zakte. Uran vergrootte zijn voorsprong op Evans naar iets meer dan een minuut. De Pool Rafal Majka staat nog steeds derde. Wout Poels moest zondag terrein prijsgeven. Hij staat nu 10e.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen