SPORT28 jun '14 08:39

Márquez wil acht op een rij

Auteur: ANP Nieuws

ASSEN (ANP) - Wegracer Marc Márquez start zaterdag weliswaar niet van poleposition in de 84e TT van Assen, maar de Spaanse wereldkampioen geldt wel als de grote favoriet voor de zege in de MotoGP.

EPA
EPA

De coureur van het fabrieksteam van Honda gaat op het Drentse circuit, bijgenaamd de 'Cathedral of Speed', op jacht naar zijn achtste overwinning op rij in de koningsklasse.

Hij vertrekt vanaf de tweede startplek. Alleen zijn landgenoot Aleix Espargaro staat nog voor hem in de startopstelling. De 24-jarige Yamaha-rijder veroverde vrijdag verrassend de poleposition door de snelste ronde te rijden tijdens de kwalificaties. De race in de MotoGP begint om 14.00 uur.

De vier Nederlandse deelnemers in de Moto3 zijn dan al klaar. Hun race vangt aan om 11.00 uur met Jasper Iwema, Scott Deroue, Bryan Schouten en Thomas van Leeuwen in het veld. Iwema heeft van de Nederlanders de beste startplek, al is het pas de 17e. De Australiër Jack Miller heeft de pole in de lichtste motorklasse.

De 84e TT omvat verder races in de Moto2, de Red Bull Rookies Cup, de zijspannen en de Dutch Supersport. Naar verwachting komen er 90.000 motorsportfans naar het evenement.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen