SPORT12 feb '14 08:54

Kramer ziet af van 1500 meter

Auteur: ANP Nieuws

SOTSJI (ANP) - Schaatser Sven Kramer laat zaterdag de 1500 meter bij de Olympische Spelen in Sotsji aan zich voorbijgaan.

ANP
ANP

De olympisch kampioen op de 5000 meter wil zich mentaal en fysiek zo goed mogelijk voorbereiden op de 10.000 meter (dinsdag) en de ploegachtervolging (volgende week vrijdag). ,,Een heel zware beslissing'', liet Kramer woensdag weten via Twitter.

Het besluit van Kramer komt niet geheel onverwacht. Hij gaf maandag na de ochtendtraining al te kennen dat hij twijfelde aan zijn deelname aan de schaatsmijl. ,,De 10 kilometer is het belangrijkste voor mij'', benadrukte Kramer. ,,Die afstand wil ik winnen. Als ik rijd, dan rijd ik om te winnen. Ik weet niet of ik een zilveren of bronzen medaille het allemaal wel waard vind, zo kort voor de 10 kilometer. Veel mensen zullen zeggen dat ik gek ben, maar dat is dan maar zo.''

Coach Gerard Kemkers gaf zondag nog aan dat Kramer in zijn ogen een medaillekandidaat zou zijn op de 1500 meter. ,,Alle afstanden waar hij start, kan hij met de besten meedoen. Hij moet dan wel een race 'uit het boekje' rijden. Maar dat lukt ook wel eens niet'', vertelde hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen