SPORT11 mrt '14 17:19

Jim Armstrong ook allesbehalve brandschoon

Auteur: ANP Nieuws

SOTSJI (ANP) - Hij mag er dan uitzien als een gedistingeerde opa in een rolstoel, ook Jim Armstrong heeft een allesbehalve brandschoon verleden.

EPA
EPA

De 63-jarige aanvoerder van het Canadese curlingteam, die op de Paralympics in Sotsji zijn olympische titel verdedigt, staat te boek als drievoudig wereldkampioen maar ook als dopingzondaar en smokkelaar. Dat laatste 'ambacht' bracht hem bijna in de gevangenis.

Armstrong werd in 2011 met zijn zoon Gregory door de Amerikaanse rechter schuldig bevonden aan de invoer van duizenden nagemaakte erectiepillen. Hij gaf toe deze vervalste medicamenten jarenlang zonder recept te hebben doorgesluisd naar geïnteresseerden. Door de bekentenis kwam hij er vanaf met een ondertoezichtstelling en een boete van 30.000 dollar. Zijn zoon verdween wel achter de tralies en werd ook de universiteit afgeschopt.

Een jaar later werd Armstrong sr. voor 18 maanden geschorst na een positieve dopingtest. Vlak voor het WK in Zuid-Korea werden in zijn urine sporen gevonden van een verboden middel. Later werd zijn straf teruggebracht tot een half jaar nadat deskundigen hadden vastgesteld dat het geslikte preparaat de sportieve prestaties eerder nadelig zou hebben beïnvloed dan verbeterd.

Armstrong kon daardoor meedoen aan de Paralympics 2014 en ligt op titelkoers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen