SPORT20 mei '14 07:33Aangepast op 20 mei '14 09:27

Spurs legt Thunder zwijgen op

Auteur: ANP Nieuws

SAN ANTONIO (ANP) - De basketballers van San Antonio Spurs hebben hun eerste wedstrijd in de halve finales van play-offs in de NBA overtuigend gewonnen van Oklahoma City Thunder: 122-105.

EPA
EPA

Met Tim Duncan als topschutter (27 punten) en Tony Parker als de aanjager was de ploeg in eigen huis niet af te stoppen. De overwinning smaakte des te zoeter, omdat Thunder in het reguliere seizoen vier keer had gewonnen van de Spurs.

Hoewel sterspeler Kevin Durant 28 punten maakte voor Thunder en Russell Westbrook met 25 punten ook behoorlijk productief was, liet de ploeg uit Oklahoma het defensief afweten. Wedstrijd twee in de best-of-seven is woensdag, opnieuw in San Antonio.

,,Een fraaie overwinning van het team. Iedereen speelde goed, dus hopelijk kunnen we dit niveau vasthouden'', zei Parker, die 14 punten maakte en 12 assists afleverde. De Fransman leek geen hinder meer te ondervinden van zijn gevoelige hamstring. ,,Hij was aanvallend uitstekend op dreef. Volgens mij had hij geen probleem met zijn been'', meende coach Gregg Popovich.

De Spurs schoten uit de startblokken en stonden al snel met 20-9 voor. Hoewel Thunder wel pogingen deed om terug te komen, bleef de thuisploeg domineren en constant voorsprong houden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen