SPORT15 feb '14 16:21

Alle Oranje-schaatsers hebben nu medaille

Auteur: ANP Nieuws

SOTSJI (ANP) - SOTSJI (ANP) - Alle tien de Nederlandse schaatsers (mannen) die in Sotsji meedoen aan de Spelen hebben nu een olympische medaille.

ANP
ANP

Koen Verweij was tot zaterdag de enige zonder plak, maar met zijn tweede plaats op de 1500 meter bracht hij daar in de Adler Arena verandering in.

Sven Kramer won twee keer de vijf kilometer en heeft ook zilver op die afstand. Daarnaast eindigde hij op het onderdeel ploegachtervolging twee keer als derde. Jorrit Bergsma eindigde zaterdag als derde op de 5000 meter. Jan Blokhuijsen verzamelde zilver (tweede op de 5 kilometer in Sotsji) en brons (ploegachtervolging Vancouver).

Michel Mulder was in Sotsji succesvol succesvol op de 500 en 1000 meter: goud en brons. Zijn tweelingbroer Ronald Mulder finishte op de 500 meter als derde en Jan Smeekens werd tweede.

Mark Tuitert verzekerde zich 4 jaar terug van goud op de Olympische Spelen. Stefan Groothuis won woensdag de 1000 meter. Bob de Jong tenslotte staat al op drie olympische medailles: goud, zilver en brons op de 10.000 meter. Hij start in Sotsji nog op de 10 km.

Gerelateerde artikelen