SPORT8 nov '14 16:46

Ecclestone: geen bedelaars in Formule 1

Auteur: ANP Nieuws

SÃO PAULO (ANP) - Bernie Ecclestone, de grote baas van de Formule 1, ziet voor noodlijdende teams niets in reddingsplannen waarbij een beroep wordt gedaan op geld uit de samenleving ('crowdfunding').

EPA
EPA

,,Ik vind dat een ramp'', oordeelde de bejaarde Brit in São Paulo waar zondag de Grote Prijs van Brazilië wordt verreden. ,,Als mensen zich de Formule 1 niet kunnen veroorloven, moeten ze iets anders gaan doen. We hebben geen behoefte aan bedelaars in onze sport.''

Ecclestone (84) reageerde desgevraagd op de zware financiële problemen bij Marussia en Caterham. Marussia is al failliet verklaard en voor Caterham dreigt eveneens een bankroet. De twee teams ontbraken al in de voorgaande Grand Prix van de Verenigde Staten in het vorige weekeinde en zullen zondag ook in São Paulo niet meer aan de start verschijnen.

Caterham kondigde vrijdag een inzamelingsactie onder het publiek aan. Indien het team via crowdfunding ongeveer 3 miljoen euro kan ophalen, dan zou deelname aan de laatste race van het jaar op 23 november in Abu Dhabi alsnog mogelijk zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen