SPORT23 aug '14 20:22

Jansen en Freitag vijfde met puntenrecord

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - Inge Jansen en Uschi Freitag zijn zaterdag bij de EK schoonspringen in Berlijn als vijfde geëindigd bij het synchroonspringen van de 3 meterplank.

ANP
ANP

Het Nederlandse duo behaalde met 302,7 een recordaantal punten. Ze kwamen minder dan 5 punten tekort voor het brons.

Ondanks het missen van de medaille waren de Nederlandse vrouwen dolblij met hun resultaat. ,,We zijn voor het eerst boven de 300 punten uitgekomen. Dat was al lange tijd een doel voor ons en eindelijk lukt het en dan ook nog eens op een EK. Nu horen we er echt bij. Dit is het bewijs dat we meedoen in de top'', jubelde Freitag.

Voor Jansen was het ook een mooie opsteker. ,,Dit geeft ons een enorme drive. We gaan er nu echt 100 procent voor'', aldus Jansen. ,,Individueel is ook nog wel belangrijk voor ons, maar dit gaat nu wel heel goed.'' Volgens Freitag, die met haar dubbele nationaliteit in het verleden voor Duitsland uitkwam, lonken de Olympische Spelen in 2016. ,,De weg naar Rio is ingeslagen, met dit puntenaantal kan dat niet anders.''

De Europese titel in Berlijn was voor de Italiaansen Tania Cagnotto en Francesca Dallapè met een score van 328,5. Bij de huldiging werden zijn geflankeerd door de Duitsen Tina Punzel en Nora Subschinski (313,5) en het Oekraïense tweetal Olena Fedorova/Anna Pismenska (307,2).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen