SPORT19 okt '14 16:17

Van der Haar oppermachtig in Valkenburg

Auteur: ANP Nieuws

VALKENBURG (ANP) - Lars van der Haar heeft zondag in Valkenburg met overmacht de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen.

Archieffoto ANP
Archieffoto ANP

De 23-jarige veldrijder van Giant-Shimano kon verreweg het beste uit de voeten op het pittige parcours rond de Cauberg en had aan de streep bijna een halve minuut voorsprong op de concurrentie

Achter de Nederlands kampioen, die ook vorig jaar de sterkste was in Valkenburg, kwam de Belg Kevin Pauwels als tweede over de meet, enkele seconden voor Corné van Kessel die verrassend de derde podiumplek pakte. Belgisch kampioen Sven Nys kwam niet in het stuk voor en stapte voortijdig uit de wedstrijd.

Van der Haar had verreweg de beste start en schoot op kop de eerste bocht in. Van de concurrentie kon eigenlijk alleen Pauwels lang gelijke tred houden. De Belg gleed halverwege de wedstrijd in een bocht in een afdaling onderuit en viel vervolgens terug tot in een achtervolgend groepje. Omdat de samenwerking daar niet optimaal was, kon Van der Haar zijn voorsprong vergroten naar meer dan een minuut. De laatste omloop werd zo een ereronde voor de jonge crosser.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen