SPORT15 apr '14 19:34

Gesink: wel eens angstig op fiets gezeten

Auteur: ANP Nieuws

SCHIPHOL (ANP) - Er zijn wedstrijden geweest waar Robert Gesink niet tot het uiterste heeft durven gaan, uit angst dat hij last van hartritmestoornissen zou krijgen.

Gesink op de fiets. ANP
Gesink op de fiets. ANP

,,Het stond mijn presteren wel eens in de weg, dat maakte het wel eens lastig'', gaf de wielrenner van Belkin dinsdag toe.

Vooral zijn aanval na de klimtijdrit in de Giro van vorig jaar heeft er erg ingehakt. ,,Sindsdien houd ik er meer en meer rekening mee. Gelukkig zijn er momenten dat ik me erover heen heb kunnen zetten, ook in grote koersen als bijvoorbeeld in Québec.'' Die WorldTour-wedstrijd wist de renner uit Varsseveld vorig jaar op fraaie wijze te winnen.

Gesink ondergaat binnenkort een ingreep om hem van zijn klachten af te helpen. Het is niet iets waar de klimmer direct naar uitkijkt. ,,Er gaan niet veel mensen met een glimlach een operatie in. Ik sta niet te springen, nee. Maar als dit de manier is waarop ik weer het beste uit mezelf kan halen, dan moet dat maar.''

Hij merkte bovendien op niet direct opgelucht te zijn dat zijn probleem bekend is. ,,Ik had hier liever niet gezeten, liever zit ik bij een persconferentie na een mooie zege. Maar ik weet dat ik hier niet vanaf kom zonder er openheid over te geven.''

Gerelateerde artikelen