SPORT16 okt '14 14:41

Titels zeggen Kirui meer dan records

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De marathon van Amsterdam is voor Abel Kirui een tussendoortje op weg naar zijn grote doel, de wereldkampioenschappen atletiek in 2015 in Peking.

EPA
EPA

,,Ik wil daar voor de derde keer wereldkampioen worden op de marathon. Dat heeft nog nooit iemand gepresteerd en dan schrijf ik historie'', zegt de Keniaanse hardloper.

Kirui is zondag een van de favorieten voor de eindzege in de 39e editie van de wedstrijd over 42,195 kilometer door de hoofdstad. Hij is niet alleen tweevoudig wereldkampioen (2009 en 2011), maar veroverde ook het zilver in de olympische marathon van Londen in 2012.

,,Titels zeggen mij meer dan records. Een record raak je weer kwijt, maar een titel blijft voor altijd'', aldus de 32-jarige marathonloper, die zichzelf echter wel in staat acht het wereldrecord (2.02.57) aan te vallen. ,,Maar dan moet ik mij daar mentaal op instellen en een heel specifiek trainingsprogramma volgen. Als ik zondag goed loop in Amsterdam, waag ik volgend voorjaar in Londen misschien een poging.''

Gerelateerde artikelen