SPORT13 feb '14 22:18Aangepast op 13 feb '14 23:24

Thiem maakt het Murray lastig

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Andy Murray heeft donderdagavond niet zonder moeite de kwartfinales bereikt van het ABN Amro World Tennis Tournament.

ANP
ANP

De 26-jarige Schot kreeg in Ahoy verrassend veel tegenstand van de 20-jarige Oostenrijker Dominic Thiem. De als tweede geplaatste Wimbledonkampioen zegevierde uiteindelijk na ruim 2 uur en een kwartier in drie sets: 6-4 3-6 6-3.

Murray dacht na de eerste set iets te lichtzinnig over het verdere verloop van de partij. De verslapping in concentratie brak de Brit in de tweede set op. De olympisch kampioen liet nogal wat makkelijke slagen liggen en verkeek zich bovendien op het bij vlagen uitstekende weerwerk van Thiem, de nummer 113 van de wereldranglijst.

In de derde set had Murray al snel een break te pakken tegen de speler uit het kwalificatietoernooi (2-0). Daarna speelde hij, zonder echt te imponeren, een gewonnen wedstrijd.

Zware partij

,,Het was een zware partij'', bekende Murray, die geen topfitte indruk maakte tegen de jonge Oostenrijker. ,,Hij sloeg veel winnende punten, ging ook voor de grote slagen en bewoog uitstekend over de baan. Doordat ik wat kansen liet liggen, raakte ik wat nerveus in de tweede set. Ik denk dat Thiem een mooie toekomst tegemoet gaat op de tennisbaan. Hij miste in deze partij nog wat ervaring.''

De Brit komt vrijdag in de kwartfinales uit tegen de Kroaat Marin Cilic. ,,Hij heeft een dag langer gehad om uit te rusten. Hij is een prima indoorspeler. Niet voor niets won hij zondag een toernooi in Zagreb. Ik hoop dat ik goed herstel van deze partij. Het zal opnieuw een zware strijd worden.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen