SPORT29 mrt '14 20:32Aangepast op 29 mrt '14 21:08

Titel in Miami voor Serena Williams

Auteur: ANP Nieuws

MIAMI (ANP) - Serena Williams heeft zich de hoofdprijs in het aansprekende tennistoernooi van Miami toegeëigend, voor de zevende keer in haar rijke carrière.

EPA
EPA

De Amerikaanse favoriete won zaterdag in de finale van Li Na. Dat vergde twee sets. Alleen in de eerste was de Chinese, de nummer 2 van de plaatsingslijst, lange tijd gelijkwaardig en aanvankelijk zelfs beter: 7-5 6-1. De eindstrijd op het hardcourt in Florida duurde daardoor bijna 2 uur.

Williams breidde haar imponerende reeks in het onderlinge vergelijk met Li, de winnares van het Australian Open, verder uit. Beide speelsters stonden tot dusver 12 keer tegenover elkaar. De 32-jarige Amerikaanse won bij 11 gelegenheden. Haar machtsvertoon op Crandon Park is zo mogelijk nog indrukwekkender. De aanvoerster van de wereldranglijst werkte er al 74 wedstrijden af en stapte slechts zevenmaal als verliezer van de baan.

Williams begon niet best aan de eindstrijd. Ze leverde meteen haar service in en maakte een serie onnodige fouten. Haar passing was bovendien niet scherp genoeg om Li te verontrusten laat staan onder druk te zetten. De Chinese kwam met liefst 5-2 voor en had de set voor het grijpen. Zover kwam het echter niet.

Williams rechtte de rug en slaagde er plotseling wel in van haar opslag een wapen te maken. Ze stuurde de ballen in de rally bovendien steeds vaker naar de gewenste plekken. De herontdekte kwaliteiten leverden haar vijf games op rij op, ook doordat haar opponente ineens naliet kansen te benutten. Na vijf kwartier was de set alsnog voor de titelverdedigster. Li Na kwam die klap niet te boven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen