SPORT28 mrt '14 12:53

Kramer verder zonder trainer Kemkers

Auteur: ANP Nieuws

ORANJEWOUD (ANP) - Sven Kramer en Gerard Kemkers gaan na 9 jaar uit elkaar.

ANP
ANP

Dat hebben de schaatser en de coach vrijdag gezegd op een persconferentie in Oranjewoud. ,,Ik ben toe aan iets nieuws'', aldus de 27-jarige Kramer, die nog niet weet bij welk team en welke trainer hij aan de slag gaat. ,,Als ik nog wat anders wil, dan moet ik het nu doen.''

Kramer had zijn besluit om bij Kemkers weg te gaan al voor de Spelen genomen, zo gaf hij aan. De veelvoudig kampioen heeft inmiddels een oriënterend gesprek gevoerd met Jac Orie, die coach is bij BrandLoyalty. ,,Maar alle opties zijn open'', aldus Kramer, die vertelde zich meer op de 1500 meter te willen richten.

Kramer behaalde onder leiding van Kemkers veel titels. Bij de Olympische Spelen van Vancouver (2010) en Sotsji (2014) was de TVM'er de snelste op de 5 kilometer. Op de 10 kilometer ging het beide keren echter mis. In Vancouver stuurde Kemkers zijn pupil bij een wissel de verkeerde baan in, met diskwalificatie tot gevolg. Vorige maand bleef revanche uit. Dit keer bleef Jorrit Bergsma zijn landgenoot op de 10.000 meter voor.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen