SPORT26 jul '14 17:44

Martin blijft Dumoulin voor in tijdrit

Auteur: ANP Nieuws

PÉRIGUEUX (ANP) - De Duitser Tony Martin heeft zijn faam zaterdag volledig waargemaakt in de tijdrit in de Ronde van Frankrijk.

EPA
EPA

De wereldkampioen was in de voorlaatste rit, een tijdrit over 54 kilometer, verreweg de snelste. Tom Dumoulin eindigde als tweede, op meer dan anderhalve minuut achterstand.

Martin was op alle tussenpunten de snelste. Zijn marge op Dumoulin bedroeg bij de eerste meting al meer dan een halve minuut en die voorsprong breidde de coureur van Omega Pharma-QuickStep vervolgens uit. Dumoulin wist de Tsjech Jan Barta uiteindelijk 8 seconden achter zich te houden.

De Italiaan Vincenzo Nibali rijdt zondag met de gele trui om zijn schouders Parijs binnen. De geletruidrager eindigde als vierde en wint, als hij zondag in de slotrit overeind blijft, de 101e Tour.

Nibali wordt op het podium geflankeerd door twee Fransen: Jean-Christophe Péraud en Thibaut Pinot. Péraud, die nog lek reed, maakte in de tijdrit de 13 seconden achterstand op Pinot meer dan goed. Pinot slaagde er uiteindelijk wel in om de Spanjaard Alejandro Valverde achter zich te houden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen