SPORT9 nov '14 16:22

Motorbroers Márquez feesten in Valencia

Auteur: ANP Nieuws

VALENCIA (ANP) - De motorracende broers Marc en Alex Márquez hebben zondag van de afsluitende grand prix uit het WK wegrace in Valencia een feestje gemaakt.

EPA
EPA

Marc Márquez was al zeker van de wereldtitel in de MotoGP maar werd met zijn dertiende zege van het seizoen recordhouder. De drie jaar jongere Alex veroverde de wereldtitel in de Moto3-klasse. Hij had op het circuit Ricardo Tormo voldoende aan de derde plaats.

Marc Márquez werd vorig jaar op 20-jarige leeftijd de jongste wereldkampioen ooit in de koningsklasse van de motorsport. Half oktober had de Catalaan zich al verzekerd van prolongatie. In Valencia wachtte de Honda-coureur nog één uitdaging: het record van Mick Doohan verbeteren. De Australiër won in 1997 twaalf WK-races.

Márquez onderstreepte in Valencia met zijn dertiende zege zijn overmacht nog maar eens. Hij leidde vanaf de elfde ronde en hield zoals zo vaak dit jaar negenvoudig kampioen Valentino Rossi uit Italië en zijn land- en teamgenoot Dani Pedrosa achter zich. Rossi, die een sterk naseizoen beleefde, klom alsnog naar de tweede plaats in de eindstand. De Yamaha-coureur profiteerde van het uitvallen van Jorge Lorenzo. De Spanjaard besloot tijdens de race de pits op te zoeken voor regenbanden, maar meer dan een paar druppels vielen er niet. Teruggevallen naar de achttiende plaats hield Lorenzo het voortijdig voor gezien.

Jasper Iwema

Eerder op de dag had Márquez zijn drie jaar jongere broer Alex de titel zien opeisen in de Moto3-klasse. Dat deed hij door in de slotrace als derde te finishen. Márquez moest op zijn Honda de Australiër Jack Miller (KTM) en diens ploeggenoot Isaac Viñales uit Spanje voor laten. Miller bleef op 2 punten van de jonge Spanjaard steken op plaats twee in de eindstand. Jasper Iwema beëindigde de race als twintigste, Scott Deroue haalde het einde niet.

In de Moto2 ging de winst naar de Zwitser Thomas Lüthi. De coureur van Suter hield de Spanjaard Esteve Rabat en de Fransman Johann Zarco achter zich. Rabat was al zeker van de wereldtitel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen