SPORT13 feb '14 08:10

'Hardee kan mijn plek inpikken'

Auteur: ANP Nieuws

APELDOORN (ANP) - Eelco Sintnicolaas heeft gemengde gevoelens bij de deelname van de Amerikaanse tweevoudig wereldkampioen op de tienkamp, Trey Hardee, komend weekeinde bij de NK meerkamp.

EPA
EPA

,,Het is het leuk voor het aanzien van de wedstrijd dat zo'n goede atleet meedoet, maar ik zal er niet beter door presteren denk ik. Voor mij is hij wel een concurrent, die ook naar de WK indoor wil. Hardee kan mijn startplek afpakken'', zegt de Europees kampioen indoor.

Slechts acht atleten strijden begin maart in het Poolse Sopot om de wereldtitel indoor. Het zijn de eerste drie op de wereldranglijst van de tienkamp in 2013, de beste drie van de mondiale ranking op de zevenkamp van dit jaar en de winnaar van de zogeheten Combined Event Challenge. Voor nummer acht houdt de internationale atletiekfederatie IAAF een wildcard achter de hand.

,,Het krijgen van een invitatie is al een topprestatie op zich. Ik moet dit weekeinde dus een hele goede meerkamp draaien. Ik wil graag naar Sopot, ook omdat ik nog nooit aan een WK indoor heb meegedaan.''

Gerelateerde artikelen