SPORT12 dec '14 16:11

Zwitsers gaan rekeningen sportbonden bekijken

Auteur: ANP Nieuws

BERN (ANP) - In Zwitserland is vrijdag een wet aangenomen die de overheid toestaat bankrekeningen van sportbonden beter te controleren.Wereldvoetbalbond FIFA, het Internationaal Olympisch Comité en zo'n zestig andere bonden die in het alpenland gevestigd zijn, kunnen zo beter worden onderzocht als er verdenkingen zijn van corruptie of andere wetsovertredingen.Volgens de nieuwe wet krijgen bondsvoorzitters als Sepp Blatter en Thomas Bach de status van ''politiek prominente personen'', een term die gebruikt wordt om mensen te beschrijven die een positie bekleden die misbruikt kan worden voor onder meer witwassen van geld.Bach is enthousiast over de nieuwe wet en stelt dat de IOC zelfs meer openheid zal geven dan strikt noodzakelijk is.

EPA
EPA

Wereldvoetbalbond FIFA, het Internationaal Olympisch Comité en zo'n zestig andere bonden die in het alpenland gevestigd zijn, kunnen zo beter worden onderzocht als er verdenkingen zijn van corruptie of andere wetsovertredingen.

Volgens de nieuwe wet krijgen bondsvoorzitters als Sepp Blatter en Thomas Bach de status van ''politiek prominente personen'', een term die gebruikt wordt om mensen te beschrijven die een positie bekleden die misbruikt kan worden voor onder meer witwassen van geld.

Bach is enthousiast over de nieuwe wet en stelt dat de IOC zelfs meer openheid zal geven dan strikt noodzakelijk is. De FIFA ging niet expliciet in op de nieuwe wet, maar stelde in het algemeen maatregelen tegen corruptie te ondersteunen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen