SPORT13 sep '14 16:48Aangepast op 13 sep '14 17:40

Luiten herstelt zich na dramatische start

Auteur: ANP Nieuws

ZANDVOORT (ANP) - Joost Luiten heeft zich zaterdag in de derde ronde van het KLM Open fantastisch hersteld na een dramatische start.

ANP
ANP

De beste Nederlandse golfer noteerde voor de tweede hole, een par 5, liefst 9 slagen. Daarmee leek een enorme duikeling in de rangschikking onvermijdelijk.

De titelverdediger vermande zich echter en liet er in totaal nog acht birdies op volgen tegenover maar één bogey. Met 67 bracht de Bleiswijker zijn totaal op 202 (gedeeld zesde) en heeft hij nog alle kans op een topklassering.

,,Ik heb een slechte dag omgedraaid in een prima dag en doe gewoon nog mee'', reageerde Luiten na het voltooien van de ronde. ,,Enige dat ik dacht na die 9: ik moet die vier slagen voor de turn terug hebben.''

Wattel

De Fransman Romain Wattel nam dankzij een ronde van 64 (196 totaal) de eerste plaats over van Pablo Larrazábal. De Spanjaard, die vrijdag het baanrecord op de Kennemer verbeterde tot 62, raakte de weg kwijt en kwam met een 75 thuis. Hij viel terug naar de 14e plaats (205).

Wattel begint met drie slagen voorsprong op de Schot Richie Ramsay aan de slotklus in Zandvoort. Paul Casey bezet de derde plaats. De Engelsman kopieerde de prestatie van Larrazábal en schoot door de 62'er (negen birdies, één bogey) omhoog in het klassement.

Van de overige Nederlanders die boven de streep bleven, verbeterde alleen Robert-Jan Derksen zich zaterdag met een keurige 68. Hij steeg naar de gedeelde 22e plaats (206). Reinier Saxton (208), amateur Jeroen Krietemeijer (210), Wil Besseling (211), Inder van Weerelt (212) en Daan Huizing (216) vielen terug.

Gerelateerde artikelen