SPORT16 mrt '14 00:38

Federer tegen Djokovic in finale Indian Wells

Auteur: ANP Nieuws

INDIAN WELLS (ANP) - Roger Federer moet zondag Novak Djokovic verslaan om zijn vijfde zege op het tennistoernooi van Indian Wells bij te schrijven.

EPA
EPA

De Zwitser versloeg zaterdag in de halve finales de Oekraïner Alexandr Dolgopolov in twee sets: 6-3 6-1. De Serviër rekende met de Amerikaan John Isner af: 7-5 6-7 (2) 6-1.

Federer, als zevende geplaatst in Indian Wells, kende geen enkele moeite met Dolgopolov. De voormalig nummer 1 van de wereld kreeg geen enkele breakkans tegen, terwijl hij negen maal de mogelijkheid kreeg om door de opslag van de Oekraïner te gaan. Hij brak Dolgopolov vijf keer, wat genoeg bleek voor de zege.

Djokovic, als tweede gerangschikt, had meer moeite met zijn tegenstander. De eerste set ging lang gelijk op, maar op 5-5 brak 'the Joker' zijn Amerikaanse opponent, waarna hij de set eenvoudig naar zich toe trok. In het tweede bedrijf kon de Serviër op 6-5 de set uitserveren, maar Isner vocht zich terug en won zelfs de set na een tiebreak. Djokovic was in de derde set echter oppermachtig, waardoor hij de finale bereikt van het toernooi in de Verenigde Staten.

Mocht Djokovic zondag de finale winnen dan betekent dat zijn derde titel in Indian Wells. Eerder was hij de beste in 2008 en 2011. Federer won het toernooi in 2004, 2005, 2006 en 2012.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen