SPORT16 mei '14 20:17Aangepast op 16 mei '14 20:32

Djokovic moeizaam langs Ferrer

Auteur: ANP Nieuws

ROME (ANP) - Met de nodige moeite heeft Novak Djokovic vrijdag de halve finales bereikt van het tennistoernooi in Rome.

Novak Djokovic tijdens duel met Ferrer. EPA
Novak Djokovic tijdens duel met Ferrer. EPA

De als tweede geplaatste Serviër was pas na ruim 2,5 uur klaar met de taaie Spanjaard David Ferrer: 7-5 4-6 6-3. Djokovic speelt in de halve eindstrijd tegen de Canadees Milos Raonic, die de Fransman Jeremy Chardy versloeg (6-3 5-7 6-2).

Djokovic begon goed aan het duel met Ferrer, die bij een achterstand van 5-2 echter goed terugvocht naar 5-5. De Serviër, die op zijn derde titel jaagt in Rome, pakte de eerste set nog wel, maar in de tweede set moest hij na een korte regenpauze zijn meerdere erkennen in de Spanjaard. In de beslissende derde set verspeelde Djokovic zijn eerste matchpoint met een dubbele fout. Zijn tweede wedstrijdpunt benutte hij na een prachtige rally van 38 slagen.

Ook Grigor Dimitrov haalde de laatste vier. De Bulgaar won de eerste set van Tommy Haas met 6-2 waarna de Duitse veteraan opgaf met een schouderblessure. Dimitrov haalde voor de eerste keer de halve finales van een toernooi uit de Masters-series en dat deed hij uitgerekend op zijn 23e verjaardag. Na afloop van zijn ingekorte partij tegen Haas kreeg Dimitrov van zijn coach een taart, die uiteindelijk in het gezicht van de verraste tennisser belandde.

Dimitrov speelt in de halve eindstrijd tegen de winnaar van het duel tussen de als eerste geplaatste titelverdediger Rafael Nadal uit Spanje en de Brit Andy Murray. Dat duel wordt vrijdagavond nog gespeeld.

Gerelateerde artikelen