SPORT25 mei '14 07:24

Mercedes op scherp in Monte Carlo

Auteur: ANP Nieuws

MONTE CARLO (ANP) - Nico Rosberg lijkt zondag de aangewezen persoon om zijn ploeggenoot Lewis Hamilton van zijn vijfde grandprixzege op rij in de Formule 1 af te houden.

EPA
EPA

De Duitser begint de Grote Prijs van Monaco in zijn Mercedes vanaf poleposition. WK-leider Hamilton start op de plaats naast hem.

Heel even was het onzeker of Rosberg wel vanaf pole mocht vertrekken. De Duitser hinderde zijn ploeggenoot opzichtig met een rare rem-actie. De Brit slaagde er daarom niet meer in een betere tijd neer te zetten. Het incident zorgde niet bepaald voor een verbetering van de toch al gespannen verhouding. Op de vraag van de BBC of de actie van Rosberg opzettelijk was, had Hamilton een veelzeggend antwoord. ,,Dat zou goed kunnen.''

Alleen de bolides van Red Bull konden bij de kwalificaties nog enigszins in de buurt van de Mercedessen blijven. De Australiër Daniel Ricciardo troefde opnieuw zijn Duitse teamgenoot Sebastian Vettel af en mag daardoor vanaf de derde plaats starten. Voor de wereldkampioen zat er niet meer in dan de vierde plek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen