SPORT12 nov '14 07:28Aangepast op 12 nov '14 07:46

NBA-record voor Duitser Nowitzki

Auteur: ANP Nieuws

DALLAS (ANP) - De Duitse basketballer Dirk Nowitzki mag zich vanaf dinsdag de meest scorende buitenlander in de Amerikaanse NBA noemen.

EPA
EPA

De 2,13 meter lange aanvaller maakte 23 punten in de wedstrijd van zijn ploeg Dallas Mavericks tegen Sacramento Kings en bracht daarmee zijn carrièretotaal op 26.953 punten. Nowitzki passeerde op de eeuwige ranglijst de Nigeriaan Hakeem Olawujon, die 26.946 punten noteerde in zijn carrière. Op de topscorerlijst aller tijden van de NBA schoof Nowitzki op naar de negende plaats.

De 36-jarige Duitser had met zijn score een belangrijk aandeel in de overwinning van de Mavericks op de Kings. De thuisploeg wist een achterstand van 24 punten nog om te buigen in een zege van 106-98.

Memphis Grizzlies boekte zijn zevende zege van het seizoen en nam de koppositie in van de Western Conference. De ploeg won met 107-102 van Los Angeles Lakers. Bij de verliezende ploeg speelde vedette Kobe Bryant ongewild de hoofdrol. Hij maakte weliswaar 28 punten, maar zag ook zestien worpen mislukken. Voor de Amerikanen, die gek zijn op statistieken, aanleiding om al zijn missers bij elkaar op te tellen en te constateren dat hij nu recordhouder aller tijden is met 13.421 gemiste schietpogingen.

Toronto Raptors won voor de vijfde keer op rij en voert de ranglijst aan in de Eastern Conference. De Canadese ploeg won met 104-100 van Orlando Magic. Kyle Lowry was topscorer bij de Raptors met negentien punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen