SPORT14 feb '14 14:49

Politie laat Neureuther naar Sotsji gaan

Auteur: ANP Nieuws

MÜNCHEN (ANP) - De Duitse skiër Felix Neureuther kan alsnog zijn reis naar Sotsji vervolgen, ondanks een ongeval met zijn auto.

EPA
EPA

Politie en justitie stelden wel een onderzoek in naar zijn gedrag, maar houden hem verder niet op.

De Duitse hoop op een medaille bij het alpineskiën was vrijdag op weg naar de luchthaven van München, toen hij op glad wegdek de controle over zijn auto kwijtraakte en tegen de vangrail knalde. Naast hem zat zijn vriendin, biatlete Miriam Gössner. Zij bleef ongedeerd, maar Neureuther liep mogelijk een whiplash op. Hij reed direct na de crash door naar de teamarts van Bayern München om zich nader te laten onderzoeken en behandelen.

Politie en justitie spraken de 29-jarige slalomspecialist erop aan dat hij was doorgereden, terwijl hij volgens de wet op de plek van het ongeval had moeten wachten. Reden om hem in Duitsland te houden is er niet, omdat er geen ander voertuig bij het ongeluk was betrokken. ,,Natuurlijk kan hij naar Sotsji. We wensen hem veel geluk bij het vervullen van zijn droom'', zei een politiewoordvoerder. De skiër start woensdag op de reuzenslalom.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen