SPORT25 okt '14 23:31

Terpstra en Havik winnen zesdaagse Amsterdam

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Niki Terpstra en Yoeri Havik hebben zaterdagavond de 22e editie van de Zesdaagse van Amsterdam op hun naam gebracht.De Noord-Hollandse wielrenners begonnen als derde in de algemene rangschikking aan de laatste klussen.

ANP
ANP

De Noord-Hollandse wielrenners begonnen als derde in de algemene rangschikking aan de laatste klussen. Ze werkten zich naar de top door tweede te worden in de koppelkoers en vervolgens in de supersprint de 300-puntengrens te overschrijden. Dat leverde hun de gewenste bonusronde op en de eerste plaats. Die werd in de afsluitende jacht met succes verdedigd.

Terpstra en Havik werden bij de huldiging geflankeerd door het Belgisch-Nederlandse koppel Jasper De Buyst/Pim Ligthart (tweede) en de Duits-Nederlandse combinatie Leif Lampater/Nick Stöpler.

Voor Havik was de zege bijzonder. Zijn opa Cees Stam, al jaren actief op de wielerbanen als gangmaker, raakte eerder deze week door een val tijdens een dernyrace zwaar gewond. Stam was tijdens die race de gangmaker voor Havik. Zijn toestand is nog steeds kritiek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen