SPORT21 apr '14 07:38

Wawrinka is voor niemand meer bang

Auteur: ANP Nieuws

MONTE CARLO (ANP) - Tennisser Stanislas Wawrinka heeft dit jaar een mentale barrière doorbroken.

EPA
EPA

Na het behalen van zijn eerste grandslamtitel, in januari bij de Australian Open, beseft de 29-jarige Zwitser dat hij voor niemand meer bang hoeft te zijn. ,,Als ik mentaal scherp ben en er voor vecht, weet ik dat ik iedereen kan verslaan'', zei Wawrinka nadat hij zondag in Monte Carlo zijn eerste masterstoernooi had gewonnen.

De nummer 3 van de wereld rekende in de finale af met zijn landgenoot en vriend Roger Federer: 4-6 7-6 (5) 6-2. Wawrinka zorgde daarmee voor een zeldzame prestatie. Van de voorgaande 36 toernooien uit de prestigieuze Masters-series waren er namelijk liefst 34 gewonnen door de 'Big Four': Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray en Federer. Alleen Robin Söderling (Parijs 2010) en David Ferrer (Parijs 2012) wisten de dominantie van de vier toptennissers te doorbreken.

,,Het is altijd speciaal om tegen Roger te spelen'', erkende Wawrinka. ,,Hij is mijn beste tennisvriend, we hebben enorm veel respect voor elkaar. Voor en na de partij zijn we goede vrienden, maar op de baan willen we allebei winnen. Ik ben heel blij dat ik mijn eerste masterstitel hier heb kunnen winnen. Ik had dit niet verwacht. Toen ik in Monte Carlo aankwam, zag ik dit toernooi vooral als een test. Ik wist dat ik goed tennis speelde, maar ik had een zware loting en verwachtte niet dat ik hier zou kunnen winnen. Nu weet ik dat ik iedereen kan verslaan.''

Gerelateerde artikelen