SPORT18 nov '14 12:21

Spelen mogen uitwijken naar andere stad

Auteur: ANP Nieuws

LAUSANNE (ANP) - De Olympische Spelen mogen in de toekomst in meer dan één stad worden gehouden en in uitzonderlijke gevallen mag de organiserende stad voor een sportevenement zelfs uitwijken naar een ander land.Het is een van de veertig veranderingen die voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité dinsdag presenteerde.

Thomas Bach. EPA
Thomas Bach. EPA

Het is een van de veertig veranderingen die voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité dinsdag presenteerde. Belangrijk doel van zijn hervormingen is het grootste sportspektakel goedkoper te maken, zodat het voor steden aantrekkelijker wordt zich kandidaat te stellen.

,,We openen een raam en laten een frisse wind naar binnen waaien'', lichtte Bach zijn voorstellen toe. Een kandidaat stad hoeft in de toekomst niet meer aan een uitgebreide en vaak kostbare lijst van eisen van het IOC te voldoen, maar mag in samenspraak met de olympische beweging veel meer zelf bepalen hoe het sportspektakel het beste past bij de eigen ontwikkeling.

Wat Bach betreft gelden zijn veranderingen al vanaf de Spelen in 2020 in Tokio. Zijn voorstellen komen ter stemming op het IOC-congres in Monaco in december.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen