SPORT29 mrt '14 17:04Aangepast op 29 mrt '14 18:59

Dumoulin wint tijdrit Critérium International

Auteur: ANP Nieuws

PORTO VECCHIO (ANP) - Wielrenner Tom Dumoulin heeft zaterdag de tweede etappe van het Critérium International gewonnen.

Archiefbeeld. ANP
Archiefbeeld. ANP

De Limburger van Giant-Shimano was de snelste in een individuele tijdrit over 7 kilometer in Porto-Vecchio. De Australiër Rohan Dennis werd tweede op 3 seconden van Dumoulin, die meteen ook de leiderstrui overnam van Nacer Bouhanni. De Fransman had de ochtendetappe gewonnen.

Dumoulin had al sterke tijdritten laten zien in de Ruta del Sol en Tirreno-Adriatico. De zege in Porto-Vecchio betekende zijn eerste overwinning als beroepsrenner. ,,Eindelijk'', zei de 23-jarige renner met het geel om zijn schouders. ,,Ik heb er vaak dichtbij gezeten. Na zo veel ereplaatsen is het geweldig om nu eens te winnen. Ik ben vanaf de start er vol ingevlogen, kwam alle bochten goed door en kwam tot een goed tempo op de rechte stukken.''

Dumoulin boekte zijn overwinning op het eiland waar zijn ploeggenoot Marcel Kittel vorig jaar op de eerste dag van de Tour de France de gele trui veroverde. ,,We hebben blijkbaar iets met Corsica. Het zal zwaar worden de trui te verdedigen maar ik voel me goed. We zullen zien hoe ik de dag doorkom.'' De finish van de slotrit ligt op de Col de l'Ospedale op 957 meter hoogte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen