SPORT12 mrt '14 19:04

Van den Hoogenband gaat Alberda adviseren

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Pieter van den Hoogenband gaat tot en met de Europese kampioenschappen zwemmen eind augustus in Berlijn Joop Alberda bijstaan met advies.

ANP
ANP

De nieuwe technisch directeur van de KNZB wil oud-sporters graag betrekken bij de ontwikkeling van een toekomstvisie. Hij nodigt eind maart behalve VDH ook Inge de Bruijn, Maarten van der Weijden, Nick Driebergen, Johan Kenkhuis en Hinkelien Schreuder uit aan zijn 'Tafel van Succes'.

De zwembond en Van den Hoogenband hebben woensdag ook intensief overleg gehad over de open brief die de voormalig olympisch kampioen op 100 en 200 vrij had geschreven, waarin hij juist keihard uithaalde naar de KNZB. Overeengekomen is de Pieter Cup als onderdeel voor talentvolle jeugd op de 100 vrij tijdens de Swim Cup in Eindhoven in de oorspronkelijke vorm te handhaven.

VDH was van mening dat zijn initiatief om jonge kinderen te inspireren en een podium te bieden door de bond en de stichting internationale zwemevenementen (SIZE) geweld was aangedaan. Het concept zou buiten zijn medeweten zijn aangepast om er een ,,melkkoe'' van te maken. Hij betichtte de schuldigen van ,,asociaal gedrag'' en ,,leugens''. De kou is nog dezelfde dag uit de lucht gehaald.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen