SPORT20 dec '13 16:10Aangepast op 20 dec '13 20:38

Sijsling en Huta Galung naar halve finales

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Igor Sijsling en Jesse Huta Galung hebben zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de nationale Masters in Rotterdam.

Jesse Huta Galung. ANP
Jesse Huta Galung. ANP

Sijsling versloeg in het Topsportcentrum Antal van der Duim in twee sets (6-2 6-4), terwijl Huta Galung zich in drie sets langs Boy Westerhof knokte (3-6 6-3 6-0).

Sijsling, door de afzegging van Robin Haase als eerste geplaatst, had nog geen uur nodig om zich te ontdoen van de nummer 420 van de wereld. De 26-jarige Amsterdammer, zelf 70e op de wereldranglijst, moest in de tweede set wel een break achterstand repareren alvorens hij de partij kon beslissen. Hij speelt in de halve eindstrijd tegen de als derde geplaatste Thiemo de Bakker.

Huta Galung, de nummer 2 van de plaatsingslijst en 101 van de wereld, had het tot halverwege de tweede set lastig met Westerhof. De in Limburg woonachtige speler won vanaf 3-3 in het tweede bedrijf echter negen games op rij, waarmee hij zijn opponent kansloos liet. Voor een plaats in de finale moet hij het opnemen tegen de als vierde geplaatste Thomas Schoorel.

Gerelateerde artikelen