SPORT18 nov '13 09:29

Van der Garde vecht voor laatste kans

Auteur: ANP Nieuws

AUSTIN (ANP) - Giedo van der Garde kijkt met een voldaan gevoel terug op de Grote Prijs van de Verenigde Staten in de Formule 1.

EPA
EPA

De Nederlandse coureur van Caterham finishte op het circuit van Austin als 19e, voor zijn Franse teamgenoot Charles Pic. ,,Ik heb goed gepresteerd, zeker gezien de omstandigheden'', zei Van der Garde, die bijna de hele race tegen de achterkant van de Marussia-bolide van Jules Bianchi aan moest kijken.

,,Ik was hem voortdurend aan het opjagen, maar ik kwam er niet voorbij. Wat dat betreft was het een beetje een frustrerende race. Ik had de snellere auto over een volle ronde, maar op de rechte stukken was hij gewoon sneller. Ik heb desondanks een goede race gereden en was opnieuw de snelste coureur van het team.''

Het formule 1-seizoen wordt zondag afgesloten in São Paulo, waar Van der Garde zijn team nog aan de tiende plaats in het constructeurskampioenschap wil helpen. Caterham heeft net als Marussia nog geen punt gescoord, maar de concurrerende renstal staat hoger op de ranglijst omdat Marussia dit seizoen een hogere klassering in een race heeft behaald (13e). De eindstand van het WK voor constructeurs is bepalend bij de verdeling van de financiën.

,,Ik ben een type dat nooit opgeeft en het kan nog altijd. Er is nog één race en dat betekent nog één kans'', zegt de strijdbare Van der Garde. ,,Vorig seizoen flikten we het ook in de laatste race, dus waarom zou het nu niet lukken? We hebben een beetje geluk nodig, maar ik vind dat we dat wel een keer verdiend hebben. Caterham verdient de tiende plek, ik zal er samen met het team alles aan doen om die alsnog uit het vuur te slepen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen