SPORT8 aug '13 21:10

Nadal naar kwartfinales in Montreal

Auteur: ANP Nieuws

TORONTO (ANP) - De Spaanse tennisser Rafael Nadal heeft donderdag de kwartfinales bereikt van het masterstoernooi in Montreal.

EPA
EPA

De nummer 4 van de wereld rekende in de derde ronde af met het Poolse servicekanon Jerzy Janowicz: 7-6 (6) 6-4. Nadal vocht zich in de tweede set terug van een 3-0-achterstand.

Bij Janowicz, die doorgaans een machtige service in huis heeft, haperde zijn opslag waardoor hij liefst negen dubbele fouten produceerde. De lange Pool liet op 6-5 de kans liggen om de eerste set uit te serveren en gaf in de tweede set een comfortabele voorsprong uit handen. Janowicz verraste vorige maand op Wimbledon door de halve finales te bereiken. Daarin verloor hij van de latere winnaar Andy Murray.

Nadal staat in de kwartfinale tegenover Marinko Matosevic uit Australië, de qualifier die afrekende met de Fransman Benoît Paire: 7-6 (7) 6-7 (10) 6-3. De 27-jarige Spanjaard, die in Montreal voor het eerst weer in actie komt sinds zijn sensationele nederlaag in de eerste ronde van Wimbledon, won dit jaar al zeven ATP-toernooien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen