SPORT6 okt '13 02:19

Vettel opnieuw de favoriet

Auteur: ANP Nieuws

YEONGAM (ANP) - Sebastian Vettel kan zondag weer een stap dichter naar zijn vierde wereldtitel in de Formule 1 zetten.

EPA
EPA

De Duitse autocoureur van Red Bull start van poleposition in de Grand Prix van Zuid-Korea. Hij was zaterdag voor de zesde keer dit seizoen de snelste in de kwalificatierace.

Vettel leidt het kampioenschap met 60 punten voorsprong op de Spanjaard Fernando Alonso. De coureur van Ferrari vertrekt op het circuit van Yeongam vanaf de vijfde plek en begint dus de race al met achterstand. Hij is eigenlijk nog de enige die Vettel kan bedreigen in de strijd om de wereldtitel.

Lewis Hamilton kan het Vettel in de race mogelijk nog lastig maken. De Brit was vrijdag sneller in de trainingen en zette zaterdag in zijn Mercedes de tweede tijd neer in de kwalificatierace. De Australiër Mark Webber van Red Bull noteerde weliswaar de derde tijd in de kwalificaties, maar hij zal zondag pas vanaf de 13e positie mogen vertrekken. De Australiër wordt voor straf tien posities naar achteren gezet, omdat hij bij de vorige grand prix in Singapore na de race bij het uitrijden een ongeoorloofde lift nam op de bolide van Alonso.

De Nederlander Giedo van der Garde start in zijn Caterham vanaf de 20e positie. De Grand Prix van Zuid-Korea begint om 8.00 uur Nederlandse tijd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen