SPORT3 jul '13 16:42Aangepast op 3 jul '13 17:33

Djokovic neemt revanche op Berdych

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Novak Djokovic heeft zich woensdag geschaard onder de beste vier tennissers op Wimbledon.

Novak Djokovic. EPA
Novak Djokovic. EPA

De Serviër, in 2011 toernooiwinnaar, profiteerde optimaal van meerdere mentale inzinkingen bij de Tsjech Tomas Berdych en won in drie sets: 7-6 (5) 6-4 6-3.

Berdych nam tegen de aanvoerder van de wereldranglijst een 4-3-voorsprong in de tiebreak van de eerste set, om vervolgens nog maar één punt te winnen. In de tweede set maakte hij het nog bonter. Na een dubbele break voorsprong stapelde hij fout op fout om Djokovic aan 2-0 in sets te helpen. Tekenend was de makkelijke forehand die hij op setpunt tegen zomaar in het net sloeg. In het derde bedrijf was een vroege break voldoende voor de winst voor Djokovic.

,,Ik speel mijn beste grastennis. Dat is goed, want het is niet mijn favoriete ondergrond'', aldus Djokovic. Hij liet vooral zien een uitstekend verdediger te zijn. Meermaals leek Berdych het punt al binnen te hebben toen de Serviër de bal alsnog wist terug te spelen.

Djokovic nam revanche voor de nederlaag die hij in 2010 leed tegen Berdych, die hem toen van zijn eerste finaleplaats in Londen afhield. Bovendien had de Tsjech ook de laatste ontmoeting onlangs in Rome gewonnen. Djokovic verloor nog geen set op Wimbledon. Hij neemt het in de halve finale op tegen de Argentijn Juan Martin del Potro, die David Ferrer in drie sets versloeg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen