SPORT7 jul '13 19:02

Murray wint mannenfinale Wimbledon

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Tennisser Andy Murray heeft voor het eerst in zijn carrière de titel veroverd op Wimbledon.

EPA
EPA

De Schotse thuisfavoriet was in de finale in drie sets te sterk voor de nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic uit Servië: 6-4 7-5 6-4. De finale duurde 3 uur en 9 minuten.

Murray was de eerste die een break pakte, tot grote vreugde van het massaal toegestroomde publiek op het tennispark. Die fans zagen Murray zijn voorsprong direct weer prijsgeven en na een nieuwe break leek de Schot dat weer te doen op 4-3. Hij herstelde zich na twee dubbele fouten en pakte de eerste set met 6-4.

In het tweede bedrijf nam Djokovic een 4-1-voorsprong, die de Serviër weggaf met een dubbele fout. De aanvoerder van de wereldranglijst miste veel ballen en kon niet terugvallen op zijn service, zoals in zijn vorige partijen. Murray, zoals altijd goed vanuit de verdediging, profiteerde optimaal met 7-5.

Wedstrijdpunten

Ook in de derde set gaf Djokovic een break af, waarna Murray op 5-4 voor de winst mocht serveren. Onder grote druk verprutste Murray drie wedstrijdpunten, waarna Djokovic de weg naar de vierde mogelijkheid plaveide met een mislukte smash.

Murray faalde niet nogmaals en won zijn tweede grandslam. Vorig jaar zegevierde de olympisch kampioen bij de US Open, toen ook na een finale tegen Djokovic. Murray is de eerste Britse winnaar van het mannentoernooi op Wimbledon sinds Fred Perry in 1936.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen