SPORT28 dec '13 17:53

Boer plaatst zich op 500 meter voor Spelen

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Margot Boer doet in februari bij de Olympische Spelen mee op de 500 meter.

ANP
ANP

De Nederlandse schaatsster was zaterdag bij het olympisch kwalificatietoernooi over twee afstanden ruim de snelste. De eerste plaats was nodig voor Boer, omdat de 500 meter voor vrouwen op een lage plaats staat in de door de KNSB opgestelde prestatiematrix. Alleen de winnares is zeker van deelname.

Achter Boer eindigde Laurine van Riessen tweede. Zij weet pas aan het einde van het toernooi of dat voldoende is voor een startbewijs. Thijsje Oenema werd derde en Annette Gerritsen vierde. Ook zij nemen voorlopig plaats in de wachtkamer.

Nederland mag tien schaatssters naar de Spelen sturen. De nummer 1 op de 500 meter neemt de tiende plaats in op die matrix. Boer zou alleen nog thuis moeten blijven als door de KNSB wordt besloten om voor die tiende plaats te kiezen voor een aanwijsplek voor de achtervolging of door een calamiteit. De kans dat Boer daar het slachtoffer van wordt is haast uitgesloten.

Voor Boer wordt het haar tweede deelname op de Spelen. Bijna 4 jaar geleden eindigde de rijdster van Team Liga als vierde op de 500 en 1500 meter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen