SPORT8 aug '13 16:17Aangepast op 8 aug '13 16:39

Vermeulen testte positief op DMAA

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - Wielrenner Jeff Vermeulen heeft donderdag op zijn Facebookpagina gereageerd op zijn voorlopige schorsing, die een dag eerder door de Nederlandse wielrenunie KNWU naar buiten was gebracht.

ANP
ANP

De 24-jarige sprinter van Metec openbaarde dat hij tweemaal positief heeft getest op de stof DMAA, een middel waarvan wordt gezegd dat het vet verbrandt en de alertheid verhoogt.

,,Ik heb onbewust een vervuild voedingssupplement genomen. Dit zal voor veel mensen als een smoes klinken, maar voor mij is het de realiteit'', aldus Vermeulen. ,,Hoewel DMAA op de dopinglijst staat, is het voor een wielrenner niet prestatiebevorderend. Bijwerkingen zijn concentratieverlies, vernauwing van de bloedvaten en de aderen, kortademigheid en een verhoogde hartslag.''

Volgens Vermeulen is zijn claim al bewezen door een erkend laboratorium, dat de bewuste supplementen heeft onderzocht. ,,In één van deze supplementen zijn sporen van DMAA aangetroffen. Het bevat volgens het label geen DMAA. De betrokken organisaties zullen zich erover buigen en een beslissing nemen.''

De zaak van Vermeulen ligt momenteel bij het Instituut Sportrechtspraak, dat daarover geen uitspraken wil doen. De KNWU is bij deze organisatie aangesloten en geeft meer informatie vrij als de procedures van het ISR zijn afgerond. Dat duurt volgens een zegsman 4 tot 6 weken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen